Пропустити навігацію

Відбулися чергові зустрічі з трудовими колективами Тернопільщини

Фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) № 6 міста Кременця, № 7 міста Шумська та № 9 міста Теребовлі провели зустрічі з трудовими колективами салону краси «Ажур», Великодедеркальської територіальної громади та Комунального некомерційного підприємства «Теребовлянського регіонального центру первинної медико-санітарної допомоги» Теребовлянської міської ради.

Працівників ознайомили з переліком послуг, які надаються структурними підрозділами Фонду, умовами набуття права та порядком визначення розмірів пенсійних виплат, а також із соціальними гарантіями у сфері пенсійного забезпечення.

Під час зустрічей фахівці звернули увагу присутніх на важливість легальної зайнятості та повідомили, що розмір майбутніх пенсійних виплат повністю залежить від кількості зарахованого стажу та заробітку з якого сплачуються страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Такий внесок з 01 грудня поточного року при мінімальній заробітній платі 6500 гривень, для зарахування повного місяця до страхового стажу, становить 1430 гривень.

Разом з тим, організатори зустрічей наголосили на відповідальності за використання незадекларованої праці, допуск до роботи працівників на умовах так званого «стажування» та підміну трудових відносин цивільно-правовими.

Спеціалісти Головного управління також ознайомили присутніх із онлайн-сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України та запропонували працівникам користуватися ними. Основну увагу фахівці звернули на такі онлайн-сервіси як «Електронні листки непрацездатності», «Автоматичне призначення пенсії за віком», «Реєстр застрахованих осіб» та «Електронна трудова книжка» та розповіли про переваги їх використання. Окрім того, через вебпортал Фонду кожен може контролювати сплату страхових внесків роботодавцем, отримати необхідні довідки з QR-кодом, а також подати запит щодо підготовки або отримання паперових чи електронних документів.

1 7 - Відбулися чергові зустрічі з трудовими колективами Тернопільщини2 3 - Відбулися чергові зустрічі з трудовими колективами Тернопільщини

3 2 - Відбулися чергові зустрічі з трудовими колективами Тернопільщини

 

background Layer 1