Пропустити навігацію

Безробітним – про пенсійне забезпечення та важливість легальної зайнятості

В черговий раз фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) № 3 у місті Монастириська, № 4 у селищі міського типу Гусятин та № 5 у місті Зборів провели лекції для осіб, яким надано статус безробітного.

Під час лекцій у районних філіях Тернопільського обласного центру зайнятості, фахівці Фонду ознайомили присутніх, які перебувають в пошуках роботи з порядком та умовами призначення різних видів пенсій. Повідомили, що розмір пенсійної виплати залежить від набутого страхового стажу та величини заробітної плати, з якої фактично сплачені внески до Пенсійного фонду України.

Метою проведення даних заходів є роз’яснення перевагах офіційного працевлаштування та висвітлення усіх негативних  наслідків тіньової заробітної плати для забезпечення соціальних гарантій сьогодні та гідних пенсійних виплат у майбутньому. Адже особа, яка отримує заробітну плату в «конверті», згідно із чинним законодавством вважається непрацюючою. Вона втрачає право на соціальні гарантії, серед яких право на відпустку, оплату лікарняних, соціальне страхування від нещасних випадків тощо.

Тому спеціалісти Головного управління наголосили громадянам, що кожному потрібно відповідально ставитися до свого майбутнього, зокрема, перевіряти інформацію щодо зарахованого страхового стажу та заробітної плати з якої сплачено страхові внески. Зробити це можливо через вебпортал електронних послуг, або ж через мобільний додаток «Пенсійний фонд України».

Разом з тим, учасникам зустрічей повідомили про ведення обліку трудової діяльності в електронній формі, а також про впроваджений електронний листок непрацездатності, що дозволяє роботодавцю автоматично отримати необхідну інформацію для нарахування коштів.

1 9 - Безробітним – про пенсійне забезпечення та важливість легальної зайнятості

2 4 - Безробітним – про пенсійне забезпечення та важливість легальної зайнятості

3 3 - Безробітним – про пенсійне забезпечення та важливість легальної зайнятості

background Layer 1