Пропустити навігацію

Консультуємо громадян під час виїзних прийомів

З метою наближення послуг Фонду до населення спеціалісти Головного управління провели виїзні прийоми громадян у Байковецькій, Борщівській, Золотниківській, Купчинецькій, Микулинецькій, Нагірянській, Озернянській та Теребовлянській територіальних громадах.

З працівниками відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) поспілкувалося чимало жителів громад, які звертались з питаннями щодо проведеного перерахунку з 01 грудня поточного року, який здійснено у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Окрім того, фахівці надали відвідувачам консультації щодо переліку необхідних документів на призначення пенсії; чинників, від яких залежить розмір майбутніх пенсійних виплат; переваг отримання пенсії через банківські установи; порядку обчислення пенсійних виплат особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; визначення розміру пенсії по втраті годувальника та встановлення щомісячної доплати до них громадянам віком від 70 років; порядку виходу на пенсію на пільгових умовах працівників з особливо шкідливими та важкими умовами праці тощо.

У ході спілкування спеціалісти сервісних центрів звернули увагу на можливість укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового пенсійного страхування, а також ознайомили з умовами виходу на пенсію при недостатній кількості страхового стажу.

Разом з тим, працівники Головного управління також порадили громадянам користуватися дистанційними послугами через вебпортал Пенсійного фонду України. З його допомогою можна подати анкету-заяву на автоматичне призначення, перерахунок та зміну одержання пенсійних виплат; отримати довідку в електронному форматі з QR-кодом та розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Спілкування під час виїзних прийомів громадян — це можливість для кожного мешканця отримати кваліфіковані консультації за місцем проживання.

1 10 - Консультуємо громадян під час виїзних прийомів

2 5 - Консультуємо громадян під час виїзних прийомів

3 4 - Консультуємо громадян під час виїзних прийомів

4 1 - Консультуємо громадян під час виїзних прийомів

background Layer 1