Пропустити навігацію

«Уроки» для майбутніх пенсіонерів

З метою надання практичної та консультативної допомоги з питань пенсійного забезпечення фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області продовжують проводити навчальні заняття для осіб передпенсійного віку. Чергові «уроки» відбулись у відділах обслуговування громадян № 3 та № 7 (сервісних центрах) міст Бучача та Шумська.

Проведення таких заходів допомагає громадянам адаптуватися до нового статусу, заздалегідь підготувати документи для призначення пенсії та вирішити проблемні питання.

Під час занять громадяни передпенсійного віку мали нагоду отримати фахові консультації щодо вимог для виходу на пенсію за вислугою років, умов призначення пенсії за віком, термінів призначення пенсійних виплат та порядку обчислення їх розміру. Також спеціалісти Фонду розповіли про переваги легальної трудової зайнятості та залежність майбутньої пенсії від зарахованого страхового стажу і розміру заробітної плати. Особливу увагу звернули на належне оформлення документів, які подаються для призначення пенсійних виплат, зазначили про можливість завчасного звернення до сервісних центрів, для того, щоб отримати допомогу у витребуванні необхідних довідок про стаж та заробітну плату.

В ході зустрічі присутніх ознайомили з перевагами використання електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України, зокрема, спеціалісти Головного управління продемонстрували, як зареєструвати анкету на автоматичне призначення пенсії, отримати довідки форми ОК-5 та ОК-7, а також як користуватись електронною послугою «Пенсійний калькулятор». Адже даний сервіс дозволяє провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком.

shkola - «Уроки» для майбутніх пенсіонерівshkola 2 - «Уроки» для майбутніх пенсіонерів

background Layer 1