Пропустити навігацію

Відбулася чергова зустріч із населенням міста Заліщиків

Фахові консультації від працівників відділу обслуговування громадян (сервісного центру) № 12 Головного управління в черговий раз отримали жителі міста Заліщиків в Управлінні соціального захисту населення Заліщицької районної державної адміністрації.

Під час розмови спеціалісти Фонду ознайомили громадян із нормами чинного пенсійного законодавства, послугами, які надаються у сервісних центрах, а також із видами пенсійних виплат та умовами виходу на пенсію за віком. Поряд із цим, фахівці наголосили присутнім про переваги офіційного працевлаштування та негативні наслідки отримання заробітної плати в «конверті». Вони повідомили, що працюючи офіційно роботодавець за працівника сплачує страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і таким чином йому зараховується необхідний страховий стаж для набуття права на пенсію.

У ході зустрічі пенсіонери цікавилися проведеним перерахунком пенсійних виплат з 01 грудня поточного року, який відбувся у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Громадян також ознайомили з послугами, які можна отримати через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду України. Працівники Головного управління наголосили, що використовуючи онлайн-сервіси кожен може контролювати сплату страхових внесків, отримати довідку з QR-кодом, зокрема, витяг з Реєстру застрахованих осіб та довідку про доходи, а також заповнити та подати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії.

Окрім того, вебпортал Пенсійного фонду України працює з дотриманням вимог захисту персональних даних, отож інформація, яка зберігається в електронному форматі є цілковито захищеною.

Zalishhyky zustrich z nas - Відбулася чергова зустріч із населенням міста Заліщиків

background Layer 1