Пропустити навігацію

Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

З  метою ознайомлення населення Тернопільської області з ризиками нелегальної зайнятості фахівці Головного управління проводять флешмоб-акції на підтримку легальної зайнятості. В черговий раз такі консультаційно-інформаційні заходи відбулися для жителів міст Теребовлі, Кременця, Бучача та селища міського типу Підволочиська.

Під час флешмоб-акцій спеціалісти Фонду звернули увагу громадян на переваги офіційного працевлаштування та ризики отримання заробітної плати в «конвертах». Вони наголосили, що отримання неофіційних виплат не надає економічних та соціальних гарантій громадянам, а найголовніше – працюючи нелегально та не сплачуючи страхові внески – людині не зараховується страховий стаж необхідний для призначення пенсії у майбутньому.

При офіційному працевлаштуванні особа може розраховувати на соціальні гарантії з боку держави, зокрема, щорічні оплачувані відпустки, виплату заробітної плати не нижчої, ніж мінімальний розмір встановлений законом (з 01 грудня 2021 – 6500 грн), оплату листків непрацездатності тощо.

Саме тому під час працевлаштування громадянам потрібно офіційно оформляти свої відносини з роботодавцем. Адже легальна зайнятість є гарантією виконання ним обов’язків та дотримання прав працівників передбачених чинним законодавством.

Разом з тим, спеціалісти відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) наголосили місцевим жителям на можливості дізнатися інформацію щодо сплати страхових внесків, зарахованого страхового стажу, даних про електронні листки непрацездатності та трудової діяльності через  вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

1 14 - Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

2 9 - Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

background Layer 1