Пропустити навігацію

Проведено «Дні відкритих дверей» для жителів Тернопільщини

У рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці відділів обслуговування громадян № 2, № 3 та № 7 (сервісних центрів) міст Борщова, Монастириської та Лановець провели «Дні відкритих дверей».

Відвідувачів ознайомили з переліком послуг, які надаються у сервісних центрах, основними принципами пенсійного забезпечення та можливість добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Фахівці також інформували громадян щодо умов набуття страхового стажу, переваг офіційного працевлаштування, залежності розміру пенсії від страхового стажу, порядку його обчислення та недоліків і ризиків «тіньової» зайнятості. Вони наголосили, на важливості легального працевлаштування, адже тільки за таких умов роботодавець сплачує страхові внески і особі зараховується страховий стаж.

Під час заходів присутніх також ознайомили з видами пенсій, переліком документів, необхідних для її призначення та перевагами одержання пенсійних виплат через банківські установи.

Разом з тим, громадянам надали інформацію щодо послуг, якими можна скористатися за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного Фонду України. Під час ознайомлення з його функціонуванням фахівці звернули увагу на такі послуги, як «Електронна трудова книжка», «Листки непрацездатності», «Пенсійний калькулятор» та «Автоматичне призначення пенсії». Вони зазначили, що сервіси є зручними та простими у користуванні та дають змогу перевірити свої персональні дані.

den pens fondu - Проведено «Дні відкритих дверей» для жителів Тернопільщиниden pens fondu 2 - Проведено «Дні відкритих дверей» для жителів Тернопільщини

background Layer 1