Пропустити навігацію

Надали консультації щодо переваг отримання пенсії через банки

Фахівці відділу обслуговування громадян № 9 (сервісного центру) у місті Теребовлі провели зустріч із старостою сіл Семенів та Малів — Ольгою Бецель щодо способу отримання пенсійних виплат.

Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплено право вибору способу одержання пенсії, а яким саме способом це робити літня людина вирішує самостійно.

Під час зустрічі обговорили переваги отримання виплат пенсії через банківські установи. Фахівці Фонду наголосили, що такий спосіб отримання виплат є зручним та безпечним, а відкриття та обслуговування такого рахунку є безкоштовним. Адже пенсіонер, який відкриває такий рахунок у банку може зняти з нього усю зараховану суму або її частину; за допомогою банківської картки може оплатити комунальні послуги; зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування тощо.

Спеціалісти Головного управління звернули увагу старости сіл на порядок виплати пенсії через рахунки в банках та спосіб подання заяв про виплату пенсій.

Окрім цього,  фахівці ознайомили Ольгу Бецель з функціонуванням вебпорталу Пенсійного фонду України. Вони повідомили про можливість ознайомитися із даними своєї пенсійної справи, отримати ряд довідок з QR-кодом, а також підключити «СМС-інформування» тощо.

Terebovlya zustrich z starostoyu 1024x812 - Надали консультації щодо переваг отримання пенсії через банки

background Layer 1