Пропустити навігацію

Отримуйте відповіді на актуальні запитання у телефонному режимі

Чергові консультації щодо пенсійного забезпечення під час прямих телефонних «гарячих ліній» отримали жителі Тернопільщини від спеціалістів відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) міст Борщова, Зборова, Тернополя та Чорткова.

Про останні зміни в пенсійному законодавстві, необхідний стаж для виходу на пенсію за віком; перерахунок пенсійних виплат непрацюючим пенсіонерам, які мають 65 років і більше (за наявності стажу роботи 30 років у жінок і 35 років у чоловіків); оновлені розміри надбавок, доплат, підвищень пенсії; переваги електронної трудової книжки; можливість зміни способу виплати пенсії; алгоритм дій оформлення електронного листа непрацездатності та як самостійно контролювати сплату страхових внесків роботодавцем, а відповідно і зарахування страхового стажу — на ці, та ряд інших запитань, відповіді в телефонному режимі отримали жителі Тернопільської області.

Разом з тим, фахівці Фонду інформували громадян щодо залежності розміру пенсії від величини страхового стажу та заробітної плати, з якої були сплачені страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та переваг отримання пенсійних виплат через банківські установи.

Спеціалісти Фонду також звернули увагу додзвонювачів на дистанційні послуги, якими кожен може скористатися за допомогою вебпортал Пенсійного фонду України. Онлайн-сервіси надає можливість переглядати дані, що впливають на умови набуття права на пенсію та отримувати дистанційно послуги, які раніше вимагали особистого звернення до сервісного центру.

pryama - Отримуйте відповіді на актуальні запитання у телефонному режимі pryama 2 - Отримуйте відповіді на актуальні запитання у телефонному режимі pryama 1 - Отримуйте відповіді на актуальні запитання у телефонному режимі

background Layer 1