Пропустити навігацію

Продовжуємо консультувати громадян під час виїзний прийомів

Чергові роз’яснення щодо норм пенсійного законодавства за місцем проживання отримали жителі Білобожницької, Бережанської, Більче-Золотецької та Козівської територіальних громад від спеціалістів відділів обслуговування громадян (сервісних центрів).

Більшість громадян цікавилися порядком призначення пенсійних виплат за віком та переліком документів, які необхідно подати при зверненні до Фонду; перерахунками та зміною способу виплати пенсії; перевагами отримання її через банківські установи та переходом з одного виду пенсій на інший; перерахунком пенсійних виплат непрацездатним батькам та подружжям загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил; необхідним страховим стажем для призначення пенсій по інвалідності та порядком призначенням їх внутрішньо переміщеним особам.

Також працівники Головного управління відповіли на поставлені запитання щодо призначення пенсій за віком жінкам, які народили п’ятьох дітей та виховали їх до шестирічного віку та порядку отримання пенсії по дорученню.

Окрім того, фахівці Фонду звернули увагу на функціонування вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Адже використання дистанційних сервісів спрощує доступ до пенсійних послуг та не потребує особистого відвідування відділів обслуговування громадян (сервісних центрів). За допомогою вебпорталу кожен може скористатися онлайн-послугами, зокрема,  подати заяву-анкету для автоматичного призначення пенсії, отримати довідки з QR-кодом, дізнатися дату виплати пенсії та отримати інформацію щодо сплати страхових внесків тощо.

vyyizni 2 - Продовжуємо консультувати громадян під час виїзний прийомів vyyizni - Продовжуємо консультувати громадян під час виїзний прийомів

background Layer 1