Пропустити навігацію

Пряма телефонна «гаряча лінія» — зручний формат взаємодії керівництва Головного управління з населенням

Для вирішення нагальних питань щодо пенсійного забезпечення громадян відбулася пряма телефонна лінія. В черговий раз на телефонному зв’язку із місцевими жителями був заступник начальника Головного управління в Тернопільській області — Віталій Толуб’як.

В переважній більшості додзвонювачі цікавилися питаннями щодо умов виходу на пенсію при недостатній кількості страхового стажу; порядку перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам; зарахуванням страхового стажу особам, які здійснюють підприємницьку діяльність; переліком документів, які потрібно подати для призначення пенсії; умовами виходу на пенсію на пільгових умовах працівниками з особливо шкідливими та важкими умовами праці тощо.

Жителі Тернопільщини також отримали інформацію щодо порядку подання сканованих копій трудових книжок до Пенсійного фонду для їх оцифрування та зберігання.

Віталій Толуб’як також звернув увагу громадян на те, що отримати чимало інформації можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. За допомогою вебпорталу можна переглянути в особистому кабінеті електронну трудову книжку або листки непрацездатності; скористатися онлайн-сервісами «Автоматичне призначення пенсії», «Реєстр застрахованих осіб» та підключити послугу «СМС-інформування», щоб оперативно дізнаватися про призначення чи перерахунок пенсії, її дату виплати та сплату роботодавцем страхових внесків тощо.

1 15 - Пряма телефонна «гаряча лінія» — зручний формат взаємодії керівництва Головного управління з населенням

background Layer 1