Пропустити навігацію

Про актуальні питання пенсійного забезпечення трудовим колективам

Фахівці відділів обслуговування громадян № 3 та № 10 (сервісних центрів) провели зустрічі із трудовими колективами Тернопільського районного комунального підприємства «Селопроектбудсервіс» та Монастириського сектору Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області.

Працівники Головного управління ознайомили присутніх з послугами, які можна отримати у структурних підрозділах Фонду; принципами, засадами та механізмами функціонування системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, зокрема, призначенням, перерахунками і виплатою пенсій; наданням соціальних послуг та порядком обчислення страхового стажу тощо. Також на зустрічі обговорювалися питання здійснення доплати до мінімального страхового внеску, умови укладання договору про добровільну участь і можливість одноразової сплати страхових внесків та міжнародне співробітництво в галузі пенсійного забезпечення.

Фахівці Фонду звернули увагу присутніх на важливість легальної зайнятості, адже від цього залежить не лише розмір пенсії, але й право на її призначення.

Разом з тим, спеціалісти відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) наголосили на можливості скористатися послугами працівників Головного управління дистанційно через вебпортал Пенсійного Фонду України. Користувачі за допомогою онлайн-сервісів можуть отримати відомості з реєстру застрахованих осіб, подати звернення (питання, пропозиції, клопотання), скористатися пенсійним калькулятором та заповнити і надіслати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії тощо.

Окрім цього, кожен охочий може відстежувати інформацію щодо діяльності Головного управління через офіційну Facebook-сторінку, де спеціалісти постійно розміщують дописи на відповідну тематику.

zustrich - Про актуальні питання пенсійного забезпечення трудовим колективам

background Layer 1