Пропустити навігацію

Про контроль за даними що впливають на пенсійні права – під час проведення «Дня відкритих дверей»

Черговий «День відкритих дверей» відбувся для жителів селища міського типу Козова.

Під час проведення заходу, спеціаліст відділу обслуговування громадян № 5 (сервісного центру) Наталія Тибінь поінформувала присутніх про основні напрями роботи Головного управління, повідомила про проведенні перерахунки пенсійних виплат та ознайомила із умовами призначення різних видів пенсій.

Разом з тим, особливу увагу громадян фахівець Фонду акцентувала на важливості легальної зайнятості, обов’язкової сплати страхових внесків та набуття страхового стажу, що забезпечує право на призначення пенсії у майбутньому.

Адже саме наявний страховий стаж надає право на пенсійне забезпечення. В 2021 році для призначення пенсії за віком у 60 років необхідно мати не менш як 28 років страхового стажу, з січня 2022 ця вимога зросте ще на 1 рік, а у 2028 році – становитиме 35 років. У випадку, коли стажу не вистачає, то його можна «докупити» уклавши договір про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Також Наталія Тибінь повідомила, що відповідно до діючого пенсійного законодавства, розмір пенсійної виплати залежить від страхового стажу та заробітної плати, з якої фактично сплачені внески до Пенсійного фонду України. У страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені внески у сумі не меншій мінімального страхового внеску. З 01 грудня 2021 року мінімальний страховий внесок для зарахування повного місяця до стажу становить 1430 грн (мінімальна заробітна плата 6500*22 відсотки).

Під час зустрічі спеціаліст сервісного центру зазначила, що Пенсійний фонд України надає можливість контролю за даними що впливають на пенсійні права кожному громадянину через вебпортал, адже зареєстрований користувач бачить інформацію про трудову діяльність починаючи від 2004 року, заробітну плату та сплату страхових внесків роботодавцем. Також контролювати ці дані можливо встановивши мобільний додаток «Пенсійний фонд», або підключивши послугу СМС-інформування.

Kozova Dni vidkr dverej 1024x959 - Про контроль за даними що впливають на пенсійні права – під час проведення «Дня відкритих дверей»

background Layer 1