Пропустити навігацію

Керівництво Головного управління на прямому телефонному зв’язку

Під час прямої телефонної «гарячої лінії» громадяни отримали відповіді на актуальні запитання щодо питань пенсійного забезпечення. В черговий раз на запитання додзвонювачів відповідав начальник Головного управління — Ігор Москалик.

В переважній більшості громадяни цікавилися питаннями щодо умов виходу на пенсію при недостатній кількості страхового стажу; порядку перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам; зміни способу виплати пенсій при переведенні їх із поштового відділення на банківську установу; зарахування страхового стажу людині, яка стоїть на обліку в центрі зайнятості та отримує допомогу по безробіттю і запланованих перерахунків пенсійних виплат у 2022 році та для яких категорій населення вони будуть здійснюватись тощо.

Разом з тим, керівник Головного управління довів до відома мешканців Тернопільської області інформацію щодо переліку необхідних документів для призначення різних видів пенсії та переваг впровадження електронного документообігу, зокрема, електронних листків непрацездатності та пенсійного посвідчення.

Ігор Москалик в ході спілкування також наголосив жителям Тернопільщини на можливості отримання необхідної інформації дистанційно через вебпортал електронних послуг Пенсійного Фонду України. Він рекомендував використовувати онлайн-сервіс «Автоматичне призначення пенсії», який дає можливість заповнити та завантажити необхідні документи в заяву-анкету для призначення пенсійних виплат особі без особистого звернення до структурних підрозділів Фонду.

DSC 1880 1024x713 - Керівництво Головного управління на прямому телефонному зв’язку

background Layer 1