Пропустити навігацію

Керівництво Головного управління на прямому телефонному зв’язку

В черговий раз, під час прямої телефонної «гарячої лінії», начальник Головного управління — Ігор Москалик відповідав на запитання додзвонювачів.

Переважна більшість громадян цікавилася питаннями щодо умов виходу на пенсію; порядку перерахунку пенсійних виплат; зміни способу виплати пенсій; зарахування страхового стажу людині, яка перебуває на обліку в центрі зайнятості та отримує допомогу по безробіттю.

Керівник Головного управління також поінформував мешканців Тернопільської області про перелік необхідних документів для призначення пенсійних виплат та переваги впровадження електронного документообігу (електронних трудових книжок, листків непрацездатності та пенсійних посвідчень) тощо.

Пенсійна система України містить у собі відносини по формуванню, призначенню і виплаті пенсій в трирівневій системі: солідарна та накопичувальна системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а також система недержавне пенсійне забезпечення, в якій можуть брати участь добровільно як фізичні особи, так і юридичні особи-роботодавці.

Ігор Москалик в ході спілкування із жителями Тернопільщини наголосив на можливості отримання необхідної інформації за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного Фонду України.

DSC 1591 1024x690 - Керівництво Головного управління на прямому телефонному зв’язку

background Layer 1