Пропустити навігацію

Готуй необхідні документи для призначення пенсії вчасно!

«Школа майбутнього пенсіонера» — це можливість особам, які невдовзі набудуть права на отримання пенсії, одержати потрібну інформацію щодо переліку необхідних документів та порядку призначення пенсії з перших вуст. З цією метою фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели заняття в «Школах майбутнього пенсіонера» у відділах обслуговування громадян № 7, № 12 (сервісних центрах) міст Заліщики та Лановець.

— Впродовж життя громадянам доводиться змінювати місце роботи, організацію, а то і професію. Це супроводжується відповідними записами у трудовій книжці. І бувають випадки, коли записи у ній внесені неналежним чином, — пояснюють у Фонді, — відсутні печатки організацій або вони не чіткі; є помилки в написанні або наявні виправлення в особистих даних особи: імені, прізвищі, по батькові та даті народження. Кожен громадянин може завчасно звернутися до спеціалістів сервісного центру Фонду з метою проведення попередньої правової оцінки документів, що підтверджують періоди трудової діяльності, які необхідні для призначення пенсії або щодо витребування додаткових документів завчасно, до настання пенсійного віку — 60 років.

Під час занять у «Школах майбутнього пенсіонера» присутнім було наголошено на тому, що тільки при офіційному працевлаштуванні та своєчасній сплаті єдиного соціального внеску роботодавцем, працівнику зараховується страховий стаж.

Окрім цього, фахівці Головного управління пояснили громадянам порядок обчислення розміру різних видів пенсії та терміни її призначення; умови отримання пенсії через банківські установи. За допомогою банківської картки кожен пенсіонер може зняти усю суму або певну її частину зі свого особистого рахунку та розраховуватися за послуги чи покупки безконтактно. При цьому це є цілком безпечно.

Присутнім також наочно продемонстрували алгоритм реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та порекомендували користуватися представленими послугами онлайн. Адже електронні сервіси спрощують доступ осіб до персональних даних та дають можливість взаємодіяти з Фондом дистанційно у будь-який зручний час.

1 19 - Готуй необхідні документи для призначення пенсії вчасно!

background Layer 1