Пропустити навігацію

«Дні Пенсійного фонду» − про актуальні питання пенсійного забезпечення

Метою діяльності органів державної влади, в тому числі органів Пенсійного Фонду України є наближення послуг до жителів громад та забезпечення відкритості їх роботи. У зв’язку з цим спеціалісти відділів обслуговування громадян № 1 та № 7 (сервісних центрів) Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області в містах Бережани та Шумськ організували та провели «Дні Пенсійного фонду».

Організатори заходів ознайомили відвідувачів з останніми змінами, які відбулися у пенсійному законодавстві та надали фахові консультації з різних питань пенсійного забезпечення. А також відповіли на запитання громадян щодо порядку призначення пенсії за віком, залежності розміру пенсійної виплати від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати з якої сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, наголосили на негативному впливі нелегальної зайнятості на майбутнє пенсійне забезпечення. Окрім того, присутнім повідомили про можливість вирішення проблеми щодо недостатнього страхового стажу, уклавши договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Особливу увагу фахівці Головного управління зосередили на питанні функціонування вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Розповіли громадянам про можливість дистанційного отримання послуг, зокрема, електронних довідок, які містять дані про страховий стаж і нараховану заробітну плату та враховуються при розрахунку соціальних виплат.

Berezhany - «Дні Пенсійного фонду» − про актуальні питання пенсійного забезпечення

background Layer 1