Пропустити навігацію

Про актуальні питання пенсійного забезпечення в ході особистих зустрічей з громадянами

Про пенсійне забезпечення та електронні сервіси Фонду розповіли працівники Головного управління Пенсійного фонду України під час особистих зустрічей із населенням Тернопільського району, селища міського типу Гусятина та міст Бережан, Теребовлі, Чорткова.

Принципи функціонування солідарної пенсійної системи та зміни в чинному пенсійному законодавстві, умови призначення різних видів пенсій, важливість офіційного працевлаштування, обов’язкову сплату страхових внесків, що забезпечує набуття страхового стажу для призначення пенсії за віком, — про ці та інші важливі питання вели мову працівники Фонду.

У процесі спілкування з одержувачами пенсії було обговорено її виплату. Зручним на сьогодні способом отримання пенсійних виплат є відкриття банківського рахунку, який дає можливість особі зняти усю зараховану суму або її частину з власного рахунку; безконтактно оплачувати карткою будь-які товари та рахунки за комунальні послуги, а на залишок банк нарахує відсотки тощо. Працівники Головного управління також зазначили, що отримувати виплати через банк є цілком безпечно та зручно.

Фахівці Фонду також поінформували присутніх про спектр послуг, які можна отримати самостійно через електронні сервіси. Вебпортал та мобільний застосунок Пенсійного фонду України сьогодні дають безперешкодний доступ пенсіонерам до даних їх електронних пенсійних справ, а застрахованим особам до інформації щодо заробітної плати, кількості зарахованого страхового стажу, електронних листків непрацездатності та трудової книжки тощо.

Окрім того, онлайн-сервіси Фонду працюють з дотриманням вимог захисту персональних даних, отож інформація, яка зберігається в електронному форматі є надійно захищеною.

1 20 - Про актуальні питання пенсійного забезпечення в ході особистих зустрічей з громадянами 2 15 - Про актуальні питання пенсійного забезпечення в ході особистих зустрічей з громадянами

 

background Layer 1