Пропустити навігацію

Зустрічі з трудовими колективами як ефективна форма комунікування органів влади

Пенсійний фонд України постійно вдосконалює шляхи та механізми реалізації визначених йому функцій, адже здійснює політику з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Саме тому працівники та керівники підприємств, установ та організацій мають бути ознайомленими з головними аспектами пенсійного законодавства та пріоритетними напрямами діяльності Пенсійного фонду

Фахівці відділу обслуговування громадян № 3 (сервісного центру) міста Монастириська Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели зустріч з працівниками Відділу реєстрації та обліку місця проживання фізичних осіб Монастириської територіальної громади.

Про головні напрями та завдання Пенсійного фонду; принципи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування; умови, порядок призначення пенсії та обчислення страхового стажу; пенсійне забезпечення тих осіб, які довгий період часу перебували на обліку в центрі зайнятості та не мають необхідної кількості страхового стажу для виходу на пенсію; порядок здійснення доплати до мінімального страхового внеску за періоди роботи, в яких сплата страхових внесків була меншою, ніж мінімальний страховий внесок (у 2022 році — 1 430 гривень) — розповіли працівники Головного управління. Окрім цього, було зазначено, що розмір майбутньої пенсії залежить від величини заробітної плати, з якої сплачено страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та кількості років страхового стажу.

Не оминули на зустрічі і питання використання дистанційних послуг Фонду, адже вимогою сучасного інформаційного суспільства є наявність онлайн-сервісів у різних видах діяльності. Присутніх ознайомили з функціонуванням вебпорталу Пенсійного фонду України та наголосили, що кожен самостійно може записатись на прийом, переглянути інформацію з електронної трудової книжки та отримати довідки з QR-кодом тощо.

Довідка. Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України працює з 01 жовтня 2012 року і станом на 01 лютого 2022 року там зареєстровано 92 081 користувач Тер1 22 - Зустрічі з трудовими колективами як ефективна форма комунікування органів владинопільщини.

 

background Layer 1