Пропустити навігацію

Про роботу відділу внутрішнього аудиту Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області за 9 місяців 2022 року

Відповідно до зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України на 2022 рік, затвердженого Головою правління Пенсійного фонду України 28 грудня 2021 року, із внесеними змінами 29 липня 2022 року, на 2022 рік заплановано проведення 6 внутрішніх аудитів.

Упродовж 9 місяців 2022 року заплановано та проведено 5 внутрішніх аудитів.

У ході проведення аудитів виявлено 50 нефінансових порушень.

Також, встановлено 4 фінансових порушення, які призвели до недоотримання фінансових ресурсів внаслідок не виставлення до відшкодування фактичних витрат на виплату пільгових пенсій на загальну суму 9136,3 грн.

Протягом 9 місяців 2022 року за результатами аудитів усунуто 3 нефінансових порушення та 5 фінансових порушень, на загальну суму 9586,3 грн. (у тому числі 1 порушення на суму 450,0 грн, виявлене у ході проведення внутрішніх аудитів до 2022 року.

Недоотримані фінансові ресурси, виявлені в поточному році відшкодовані повністю.

Станом на 01 жовтня 2022 року не усунуто 47 нефінансових порушень. 

Загалом у 4 структурних підрозділах (у фінансово-економічному управлінні, управлінні інформаційних систем та електронних реєстрів, управлінні обслуговування громадян та управлінні з питань виплати пенсій) виявлено 1 недолік (проблему) – щодо правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності та 4 недоліки (проблеми) – щодо функціонування системи внутрішнього контролю, з яких 1 недолік (проблему) – щодо правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності та 1 недолік (проблему) – щодо функціонування системи внутрішнього контролю усунуто. Не усунуто – 3 недоліки (проблеми) за результатами аудитів, термін виконання пропозицій щодо яких не настав.

За результатами проведених аудитів складено 5 аудиторських звітів. Надано 42 рекомендації, які прийняті до виконання. Станом на 01 жовтня 2022 року повністю виконано 24 рекомендації за результатами аудитів, в тому числі 7 рекомендацій, наданих за результатами аудиту, проведеного у 2021 році. Термін виконання 20 рекомендацій, наданих за результатами 2 аудитів не настав, по 5 рекомендаціях – термін виконання продовжено.

За результатами внутрішніх аудитів Головним управлінням прийнято 10 управлінських рішень (наказів).

background Layer 1