Пропустити навігацію

Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

Результати діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області у І кварталі 2024 року обговорили на засіданні колегії при начальнику Головного управління. У роботі колегії взяли участь голова організації роботодавців Тернопільської області Олег Караванський, заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної військової адміністрації Олег Воронка, голова Тернопільської обласної ради професійних спілок Андрій Присяжний, голова Обласного товариства сліпих Тернопільської області Олексій Войтович, заступники начальника Головного управління та керівники структурних підрозділів.

Про підсумки роботи Головного управління за І квартал 2024 року доповів заступник начальника Головного управління Володимир Івахов.

У своїй доповіді Володимир Івахов зазначив:

— Головним управлінням Пенсійного фонду України в області протягом I кварталу 2024 року проводилась робота щодо виконання завдань та функцій Пенсійного фонду України, виходячи з реалій сьогодення та поставлених завдань. Забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 270 755 пенсіонерам області.

Видатки на пенсійні та інші заплановані виплати за І квартал 2024 року склали 3 528,6 млн грн; на виплату житлових субсидій, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива, скрапленого газу становили 506,9 млн грн; по страхових виплатах —105,3 млн грн.

Проводилась робота щодо призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Забезпечено виконання вимог чинного законодавства та рішень Уряду щодо перерахунків пенсій. В результаті проведених перерахунків пенсій середній розмір пенсійної виплати в області станом на 01 квітня 2024 року становить 4 394,5 грн, що більше до розміру визначеного на початок року на 327,9 грн.

Доведені індикативні показники з надходження коштів за I квартал 2024 року, які адмініструють органи Пенсійного фонду, становлять 8,8 млн грн (111,8% плану), та порівняно з минулим роком збільшились на 19,6 тис. грн.

Частка надходжень від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 1 445,1 млн грн, що на 35,9 млн грн, або на 2,4% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Доповідаючи, Володимир Івахов звернув увагу на стан заборгованості по платежах до Пенсійного фонду та вжиті заходи щодо її погашення. Результатом роботи є погашення заборгованості за січень-березень 2024 року на 7,0 млн грн єдиного соціального внеску та 1,2 млн грн інших платежів до Пенсійного фонду України.

Пріоритетним напрямом в роботі Головного управління залишається прийом та обслуговування громадян. Робота управління обслуговування громадян спрямована на дотримання стандартів обслуговування, покращення умов та якості обслуговування громадян. Протягом І кварталу 2024 року працівниками сервісних центрів області надано 110 589 послуг.

Заступник начальника Головного управління доповів про роботу, яку проводить управління щодо оцифрування трудових книжок. У І кварталі 2024 року від страхувальників та застрахованих осіб до Головного управління надійшло 14 584 звернення щодо оцифрування, з яких опрацьовано 98,3%.

Спеціалістами управління контрольно-перевірочної роботи проведено 1704перевірки суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування; обстежено 52 особи щодо встановлення професійної втрати працездатності на 40 комісіях МСЕК; спеціалісти працювали у 12 комісіях по розслідуванню нещасних випадків.

У звітному періоді забезпечено оперативне висвітлення питань діяльності Головного управління в засобах масової інформації, на інформаційній сторінці вебпорталу Головного управління, офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook, телеграм-каналі «Пенсійний фонд Тернопільщини», офіційних вебсайтах територіальних громад, районних державних адміністрацій, Тернопільської міської ради, Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради.

На засіданні колегії співдоповідачі у своїх доповідях зосередили увагу на роботі Головного управління щодо призначення та перерахунку пенсійних виплат; цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації діяльності; організації роботи з обслуговування громадян у Тернопільській області та роботи управління адміністративного забезпечення .

В ході засідання про позитивне соціальне партнерство відмітили голова організації роботодавців Тернопільської області Олег Караванський, голова Тернопільської обласної ради професійних спілок Андрій Присяжний та заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної військової адміністрації Олег Воронка, які, зокрема, звернули увагу на якісну роботу працівників Головного управління в процесі змін в системі Пенсійного фонду України, відзначили важливість належних умов прийому та обслуговування громадян у сервісних центрах та зазначили про високий професійний рівень фахівців Головного управління.

Підсумовуючи роботу колегії, начальник Головного управління Ігор  Москалик наголосив на важливості роботи щодо наповнення бюджету Пенсійного фонду України та активній роботі щодо погашення заборгованості по платежах до Фонду. Звернув увагу, що і надалі працівниками Головного управління буде забезпечено виконання усіх завдань, з врахуванням вимог воєнного стану, пошуку нових методів і можливостей роботи в цей період з врахуванням можливих ризиків, для задоволення потреб громадян та стабільному функціонуванні системи Пенсійного фонду України в області.

1 6 1024x617 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

3 2 936x1024 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

4 836x1024 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

5 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

6 925x1024 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

7 954x1024 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

2 3 1024x612 - Засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у І кварталі 2024 року

background Layer 1