Пропустити навігацію

Продовжуємо інформаційну роботу до Дня охорони праці

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці Святослав Кітура, начальник відділу профілактики та розслідування нещасних випадків, спільно із Олександром Мисаком, заступником начальника управління інспекційної діяльності у Тернопільській області, Олегом Бандурою, начальником відділу з питань гігієни праці та Наталією Запольською, головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Тернопільській області, провели семінар-нараду для працівників Комунального підприємства “Тернопільелектротранс”.

У рамках заходу підкреслено важливу роль охорони праці в роботі підприємства, особливо зараз, в умовах повномасштабної війни. Наголошено, що належні умови праці повинні забезпечуватися шляхом приведення їх у відповідність до вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, а також окреслено відповідальність за недотримання та порушення вимог законодавства України про охорону праці.

Окрім цього, під час семінар-наради надано роз’яснення щодо трудового законодавства, зокрема, про нарахування та виплату заробітної плати, про відпустки певних категорій працівників, про відпустки без збереження заробітної плати і про затвердження порядку обчислення середньої заробітної плати. Також обговорено порядок нарахування страхових виплат, які здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України та, які необхідно подати документи для їх отримання.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні проблемних питань щодо визначення та оцінювання виробничих ризиків, як інструменту запобігання нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві.

123 10 1024x820 - Продовжуємо інформаційну роботу до Дня охорони праці

background Layer 1