Пропустити навігацію

Переваги легальної зайнятості

З метою інформування громадян щодо переваг легальної зайнятості, підвищення мотивації до офіційного оформлення трудових відносин, проведено чергові зустрічі із безробітними особами в Чортківській та Зборівській філіях Тернопільського обласного центру зайнятості.

При неофіційних трудових відносинах місцеві бюджети недоотримують кошти, які необхідні для вирішення соціальних питань. Особливо сьогодні, в умовах воєнного стану, працівники, які погоджуються на «компроміс», а саме – неофіційну зайнятість, фактично, позбавляють себе державного соціального захисту та гідного пенсійного забезпечення у майбутньому, адже відповідно до чинного законодавства, нарахування пенсій залежить від двох критеріїв: розміру заробітної плати та страхового стажу, –  наголошено під час зустрічей.

Окрім цього, фахівці Головного управління звернули увагу на те, що кожен громадянин повинен офіційно оформляти трудові відносини з роботодавцями та обговорено зручності використання онлайн-сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України та мобільного застосунку для отримання електронних послуг.

Наприкінці заходів присутні отримали кваліфіковані відповіді на низку актуальних запитань, що відносяться до компетенції Пенсійного фонду України.

123 1 1024x782 - Переваги легальної зайнятості

background Layer 1