Пропустити навігацію

Пенсійники обговорили з підприємцями погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску

Голова комісії з припинення діяльності Чортківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Михайло Сташків разом з начальником Чортківського відділу обслуговування громадян Людмилою Філяк відвідали з робочим візитом Заводську, Колиндянську та Білобожницьку об’єднані територіальні громади. 

Під час візиту представники Фонду зустрілись з підприємцями-боржниками. Пенсійники наголосили присутнім на важливості сплати єдиного соціального внеску. Пояснили, що внаслідок несплати або несвоєчасної сплати єдиного внеску виникає недоїмка, на яку нараховуються фінансові санкції.

Михайло Сташків зазначив, що легалізація заробітної плати сприяє захисту прав застрахованих осіб, застосування нелегальних схем виплати заробітної плати, негативно впливає на добробут громадян. Повідомив присутніх підприємців, що нараховуючи зарплату працівникам в «конвертах» позбавляють працівників права на набуття необхідного страхового стажу при досягненні пенсійного віку або виникненні обставин, пов’язаних з інвалідністю чи втратою годувальника та інше.

Пенсійники ознайомили присутніх з можливостями Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України як одного з основних способів надання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів. Наголосили, що поряд з особистим кабінетом застрахованої особи на Веб-порталі створено і електронний кабінет платника. Ввійшовши на Веб-портал з допомогою електронної печатки, кожна юридична особа отримає можливість переглянути стан сплати єдиного внеску – чи є заборгованість або переплата, відслідковувати подання звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та інше.

chyeyoYEYO. 1024x576 - Пенсійники обговорили з підприємцями погашення заборгованості   по сплаті єдиного соціального внеску

 

background Layer 1