Пропустити навігацію

Зустріч з трудовим колективом Більче-Золотецької об’єднаної територіальної громади

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань пенсійного законодавства, начальник Борщівського відділу обслуговування громадян Чортківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ярослава Новосад провела зустріч з трудовим колективом Більче-Золотецької об’єднаної територіальної громади.

Під час зустрічі фахівець Фонду розповіла присутнім про умови призначення та порядку нарахування пенсій різних видів. Наголосила на визначальній ролі страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, та зауважила, що кожен повинен дбати про набуття стажу заздалегідь, щоб отримати гідну пенсію. При цьому вона зазначила, що страховий стаж зараховується лише за умови легального працевлаштування і сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний.

Зосередила увагу на можливості отримання потрібних довідок чи інших документів з підтвердженням QR-кодом на Веб-портал Фонду. Проінформувала про зручність оперативного інформування через СМС-повідомлення та багатофункціональність електронного пенсійного посвідчення, яке є водночас посвідченням особи та платіжною карткою, за допомогою якої можна здійснювати розрахунки.

CH Zust.trud 1024x768 - Зустріч з трудовим колективом Більче-Золотецької об'єднаної територіальної громади

 

background Layer 1