Пропустити навігацію

Зарплата у “конверті” – життя без гарантій

     Пенсійники Волині спрямували зусилля на активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців та найманих працівників в частині легалізації трудових відносин.

        Так 26 вересня 2018 року фахівці Нововолинсько-Іваничівського об’єднаного управління провели зустрічі з найманими працівниками підприємця Сердюк С. В. та ТзОВ “Оксамит”. Фахівці застерігали, що від неофіційної, прихованої зайнятості зазнають суттєвих втрат не лише бюджети усіх рівнів, а працівники, які погоджуються на таку працю та є повністю соціально незахищеними.

   На цю ж тему говорила сьогодні з підприємцями малого ринку заступником начальника Шацько-Любомльського об’єднаного управління Лідія Вашерук. Вона роз’яснювала основні правові аспекти трудових відносин між фізичною особою-підприємцем і найманими працівниками. Учасникам заходу було роздано інформаційні буклети “ЗАРПЛАТА У “КОНВЕРТІ” – життя без гарантій.

   Заступник начальника Горохівського відділу обслуговування громадян Любов Степанюк розповіла колективу магазину “Мінімаркет” про негативні наслідки використання найманої праці без оформлення трудових відносин і нагадала про відповідальність, яку несуть роботодавці за допуск працівників до роботи без офіційного оформлення.

    Від сьогодні пенсійники ковельщини через радіоточки місцевих ринків звертаються до працівників та роботодавців з роз’ясненням важливості легалізації працевлаштування. Вони закликають ковельчан не порушувати та не сприяти у порушенні трудового законодавства, реалізовувати та захищати свої трудові права і, таким чином, забезпечити собі соціальні гарантії.

    Працівники Фонду області користуються кожною нагодою, аби поінформувати волинян про можливість перевірити зарахування страхового стажу, скориставшись послугою веб-порталу Пенсійного фонду СМС-інформування.

Foto 8 186x300 - Зарплата у "конверті" - життя без гарантій

Foto 7 300x223 - Зарплата у "конверті" - життя без гарантій

Foto 6 300x168 - Зарплата у "конверті" - життя без гарантій

background Layer 1