Пропустити навігацію

Виплата субсидій готівкою

 

images - Виплата субсидій готівкою     Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N 848 ”Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

  З 1 березня виплата житлових субсидій у готівковій формі особам, які одержують пенсії, здійснюватиметься Міністерством соціальної політики через Пенсійний фонд України за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України. Кошти перерахують на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”, де особа одержує пенсію, відповідно до укладених договорів.

  Виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься одночасно з виплатою пенсій. Дата виплати субсидій є датою виплати пенсій. У березні поточного року пенсії виплачуються за березень, а субсидії — за лютий.

  Всі інші категорії населення зможуть отримати субсидію з 12 березня у відділенні Ощадбанку за пред’явлення паспорта та ідентифікаційного коду.

  Водночас з 1 березня скасовується обов’язковий платіж, домогосподарство отримає субсидію готівкою і повинно самостійно розрахуватись за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію. Оплата комунальних платежів після 20 березня не буде впливати на субсидію наступного місяця.

background Layer 1