Пропустити навігацію

Дайте можливість закону вас захистити

43057937 2193158590958578 3597448239009234944 n 300x188 - Дайте можливість закону вас захистити

Які ризики нелегального працевлаштування?” – питання, яке підняли у “Темі дня” з екранів волинського телебачення заступник начальника головного управління Пенсійного фонду області Олег Трибощук та начальник Управління держпраці в області Ростислав Стасько.

Олег Трибощук звернув увагу на існування “темної”, ніким не регульованої економіки, на гостру необхідність вирішення цієї проблеми. Саме для цього з початку жовтня 2018 року український бізнес очікують масові перевірки та застосування системи штрафів – їх метою буде вивести українську економіку з тіні, наповнити бюджет Фонду аби забезпечити всім українцям гідну пенсію.

Представник Фонду області висловив думку щодо особливої гостроти цієї проблеми, яку вбачає навіть не у необхідності наповнення бюджету, а , швидше, у порушенні конституційних прав найманих працівників, які, працюючи нелегально, втрачають цілу низку соціальних гарантій, в тому числі і страховий стаж.

Олег Трибощук звернувся до волинян: “Не варто піддаватися тимчасовим зручностям отримання заробітної плати в конверті. Усна домовленість дає можливість роботодавцю взагалі не оплатити вашу роботу. Пам’ятайте, без офіційного працевлаштування закон не зможе вас захистити.” Він також вкотре нагадав працівникам про електронний сервіс Пенсійного фонду СМС-інформування, підключення до якого дасть змогу контролювати сплату страхових внесків та зарахування стажу.

background Layer 1