Пропустити навігацію

Легальна зайнятість — ваш соціальний захист

Legalna zajnyatist 15.04.2019  300x225 - Легальна зайнятість — ваш соціальний захист  15 квітня 2019 року в Луцькому міському центрі зайнятості відбувся семінар для непрацевлаштованих з питань легалізації зайнятості. Фахівець Луцького об’єднаного управління Олена Онуфрик звернулася до присутніх: “Найефективнішим захистом громадян є правова обізнаність. Кожен, хто наймається на роботу, має пам’ятати, що неоформлений вчасно трудовий договір є не лише грубим порушенням трудового законодавства, а й надалі тягне за собою низку проблем для самого працівника. Повага до себе починається з шанування законів своєї держави.”

 Спеціаліст пояснила, що працюючи нелегально, людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, втрачає страховий стаж та право на майбутні пенсійні виплати. Вона запропонувала приєднатися до сервісу СМС-інформування Пенсійним фондом, який дає можливість контролювати сплату роботодавцем страхових внесків з нарахованої заробітної плати.

 З 17 присутніх 12 слухачів зголосилися звернутися до органів Пенсійного фонду з заявою про підключення послуги СМС-інформування.

 

background Layer 1