Пропустити навігацію

Розглянули результати виконання основних завдань з легалізації заробітної плати

     DSCN5332 300x225 - Розглянули результати виконання основних завдань з легалізації заробітної плати    Сьогодні в м. Ковелі відбулась нарада за участі начальників об’єднаних управлінь під головуванням керівника області Петра Філіпчука.

       Згідно порядку денного розглянули питання з легалізації заробітної плати та виконання заходів, прийнятих постановою КМУ від 05.09.18 № 649-р, заборгованості по платежах до Фонду та інших напрямів роботи.

    Начальник головного управління Петро Філіпчук зазначив: “Питання легалізації заробітної плати знаходиться на постійному контролі у Пенсійному фонді. Запроваджено постійний моніторинг підприємств боржників, а також і тих, які мінімізують доходи своїх працівників. Тому нам необхідно спрямувати свої зусилля спільно з відповідними службами на виведення заробітної плати з тіні, активного інформування суб’єктів підприємницької діяльності про наслідки приховування нелегальної праці”.

      Окрім того, відмічено, що борг економічно активних платників складає 246,4 млн. грн. або 78,6 % загального боргу, з них 229,9 млн. грн. або 93,3 % припадає на підприємства вугільної галузі області. З початку року він зріс на 31,6 млн. гривень.

Серед найбільших боржників: структурні підрозділи ДП “Волиньвугілля” – 120,1 млн. грн., ДП “Шахта № 1 “Нововолинська” – 82,9 млн. грн., ДП “Шахта № 5 “Нововолинська” – 25,9 млн. грн., Луцьке підприємство електротранспорту – 5,9 млн. грн.; ВАТ “Електротермометрія” – 1,7 млн. грн., ВАТ “Оснастка” – 4,8 млн. гривень.

   За результатами наради було прийняте рішення: посилити роботу із страхувальниками, зокрема, підприємцями, на дотримання ними норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

 

background Layer 1