Пропустити навігацію

На Волині розпочинають користуватися новими онлайн сервісами Пенсійного фонду України

 

Луцьк, Україна 7 травня 2019 р.

Сьогодні Пенсійний фонд став структурою, яка опікується не лише пенсіонерами. На веб-порталі електронних послуг Пенсійний фонд впровадив низку сервісів, орієнтованих як на пенсіонерів, так і на застрахованих осіб та страхувальників.

Одним з основних своїх завдань Пенсійний фонд ставить максимально спростити процедуру одержання послуг і, як частину цього напрямку, можливість одержати послугу дистанційно, за допомогою сучасних Е-сервісів. Реєстрація на веб-порталі електронних послуг здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, або за логіном і паролем. Електронний цифровий підпис можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК), перелік яких є на порталі. Логін і пароль видається у відділенні Пенсійного фонду при пред’явленні паспорта та ідентифікаційного коду.

Електронний цифровий підпис дає можливість застрахованій особі увійти до персонального кабінету, в якому можна дізнатися про свій “зароблений” страховий стаж (загальний та у розрізі кожного року), інформацію про щомісячні відрахування роботодавцем єдиного соціального внеску.

Також дистанційно (без особистого відвідування установ Пенсійного фонду) можна отримати різні довідки: витяг з Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, індивідуальні відомості про застраховану особу — довідка ОК-5). Достовірність таких довідок буде підтверджена QR-кодом та спеціальним багатозначним номером під ним.

Користувач веб-порталу може налаштувати безкоштовний сервіс СМС-інформування, який дозволить щомісячно безкоштовно отримувати короткі повідомлення. Для застрахованих осіб це буде інформація про зарахування/незарахування єдиного соціального внеску підприємством, про “зароблений” страховий стаж. Пенсіонери довідаються про результати розгляду звернення за призначенням, перерахунком, поновленням пенсії, а також про необхідність відвідати управління Фонду для підтвердження особистих даних.

На веб-порталі працює кабінет страхувальника, через який можна перевірити інформацію про подання звітності, бачити повну інформацію стосовно сплати підприємством та фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості з цього виду платежу до Фонду. Також через кабінет страхувальника можна отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності (лікарняні).

Довідково:

1) у Волинській області на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України зареєстровано 29573 користувачі:

фізичних осіб — 29164;

юридичних осіб — 409.

Послугу СМС-інформування підключили — 14 845 осіб.

З 01.01.2017 р. на веб-портал надійшло 488 звернень громадян.

2) відео про те, як користуватися особистим кабінетом, отримувати онлайн-довідки та замовити послугу смс-інформування можна переглянути на офіційному веб-ресурсі Фонду www.pfu.gov.ua у розділі “Інструкція”.

background Layer 1