Пропустити навігацію

Обговорили шляхи ефективної співпраці

IMG 1857 300x225 - Обговорили шляхи ефективної співпраці

 

Сьогодні, 23 липня у Волинській облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації С. Мишковець за ініціативи начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Петра Філіпчука відбулася нарада з питань стану взаємодії Фонду з органами Державної виконавчої служби, Державної фіскальної служби та Держпраці з питань наповнення бюджету Пенсійного фонду України в області.

Петро Філіпчук зазначив: “Борги зі сплати єдиного соціального внеску в області є тягарем для пенсійної системи України. Тому покладаємо надію на нашу плідну співпрацю.”

Присутні обговорили причини, які ускладнюють роботу в цьому напрямку. Було відмічено, що понад 90 % загального боргу припадає на невідшкодовані підприємствами витрати Фонду по виплаті пільгових пенсій – 321,1 млн. грн., їх ріст становить 19,7 мільйони. Найбільше заборгували підприємства вугільної галузі області – 252,9 млн. грн., або майже 80%. Також за фізичними особами–підприємцями -144,2 млн. грн., її мають 11,2 тис. осіб.

За підсумками обговорення визначили найважливіші напрямки роботи та шляхи ефективної взаємодії щодо погашення боргів зі сплати єдиного соціального внеску, платежів до бюджету Пенсійного фонду України, легалізації зайнятості населення.

background Layer 1