Пропустити навігацію

Працюємо з боржниками вугільної галузі

26.11.18 2 300x225 - Працюємо з боржниками вугільної галузі

    Вкотре відбулась зустріч начальника головного управління Петра Філіпчука з керівництвом ДП “Волиньвугілля” – першим заступником генерального директора Михайлом Борсуком та головним бухгалтером підприємства Тетяною Вронською.

      Знову обговорювали питання погашення заборгованості по пільгових пенсіях. Адже потреба в коштах на виплату пенсій жителям області постійно зростає, як і зростає заборгованість підприємств вугільної галузі перед Пенсійним фондом, що безпосередньо впливає на низький рівень покриття витрат власними коштами. Одним з найбільших боржників є державне підприємство «Волиньвугілля».

     Петро Філіпчук наголосив, що на сьогодні виникає гостра потреба у своєчасному надходженні поточних платежів до бюджету Фонду та погашенні створених боргів. Адже для виплати пільгових пенсій необхідне покриття витрат Фонду підприємством вугільної галузі.   Кошти ж для відшкодування витрат на виплату та доставку достроково призначених пенсій від «Волиньвугілля» не надходять з 2010 року.

    Своєю чергою Пенсійний фонд своєчасно та в повному обсязі забезпечує виплату достроково призначених пенсій 880 пенсіонерам підприємства з бюджету Пенсійного фонду, який формується з надходжень сумлінних платників.

Довідково:

борг підприємства станом на 01.11.2018р. становить 234503,2 тис. грн.:

– 3493,0 тис. грн. по страхових внесках,

– 112773,5 тис. грн. по єдиному внеску,

– 118236,7 тис. грн. по пільгових пенсіях.

background Layer 1