Пропустити навігацію

Наповнення бюджету: проблеми та шляхи вирішення

DSCN5517 300x225 - Наповнення бюджету: проблеми та шляхи  вирішення

     Наповнення бюджету Пенсійного фонду стало темою обговорення на спільній нараді керівництва установ Волинської області – Пенсійного фонду, ДФС та управління юстиції за участю заступника голови Волинської облдержадміністрації   Світлани Мишковець.

    Начальник головного управління Петро Філіпчук розповів про потребу в коштах для виплати призначених пенсій та здійснення їх перерахунків, про стан наповнення бюджету Фонду в області і резерви щодо його наповнення.

Він інформував про те, що загальна заборгованість з платежів становить 317 млн. гривень. Понад 90 % боргу припадає на невідшкодовані підприємствами витрати Фонду по виплаті пільгових пенсій – 295,9 млн. гривень.

 Найбільш проблемними боржниками в області є підприємства вугільної галузі, які не повернули до Пенсійного фонду 227,7 млн. грн. виплачених пільгових пенсій, а це майже 80 % загальної суми боргу.

 Звертаючись до своїх соціальних партнерів, керівник Фонду в області наголосив: “Наші дії мають бути злагодженими і рішучими, від цього залежить наповнення коштами бюджетів усіх рівнів для збільшення ресурсу на фінансування пенсійних виплат, а отже і захист прав громадян та їх соціальне забезпечення”.

 Також на нараді обговорили обсяги надходжень від сплати єдиного соціального внеску та прогнозовані надходження ЄСВ до кінця 2018 року.

 Особливу увагу учасники наради зосередили на плануванні дієвих заходів для забезпечення виконання доведених показників надходжень коштів від сплати єдиного внеску, погашення заборгованості по їх сплаті, по роботі з боржниками. Зокрема, примусового виконання рішень щодо стягнення боргів зі сплати єдиного соціального внеску, а також виконання інших рішень в інтересах держави на користь Пенсійного фонду України.

background Layer 1