Пропустити навігацію

Роз’яснюємо пенсійне та трудове законодавство

IMG 3314 300x225 - Роз’яснюємо пенсійне та трудове законодавство

29 жовтня волинські пенсійники зустрілися з непрацевлаштованими в рамках постійного семінару “Легальна зайнятість — ваше стабільне майбутнє”.

Фахівець відділу забезпечення наповнення бюджету Олена Онуфрик розповіла слухачам, що задля працевлаштування люди досить часто змушені погоджуватися на будь-які умови, що їх пропонує роботодавець. Зазвичай роботодавець обіцяє особі, яка працевлаштовується нелегально, більш високу заробітну плату, що створює у неї враження переваг. Нерідко працівник погоджується на “взаємовигідні”, як йому здається, умови праці.

Олена Онуфрик застерігала, що, погоджуючись працювати без належного оформлення, людина передусім шкодить сама собі. Насамперед вона втрачає свій страховий стаж, що в майбутньому відчутно позначиться на розмірі пенсії, оскільки наповнення гаманця українського пенсіонера прямо залежить від розміру заробітної плати, з якої сплачувалися внески, та періоду трудової діяльності.

Людмила Пащук розповіла, яким чином відстежити зарахування страхового стажу, скориставшись послугами вебпорталу Пенсійного фонду України.

background Layer 1