Пропустити навігацію

«Круглий стіл» з роботодавцями міста Нововолинська

dtkbrf 300x225 - «Круглий стіл» з роботодавцями міста Нововолинська

    06 грудня в Нововолинській міській філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся «круглий стіл» з керівниками, бухгалтерами, фізичними особами-підприємцями міста Нововолинська. Учасником цієї зустрічі стала начальник відділу обслуговування громадян Нововолинсько-Іваничівського об’єднаного управління Тетяна Крак. ЇЇ завданням було вкотре нагадати про важливість сплати єдиного соціального внеску та легалізації трудових відносин. Йдучи на допомогу роботодавцям, фахівець Фонду роз’яснила суть змін, які відбулись у порядку формування та подання страхувальниками звітів щодо сум нарахованого єдиного соціального внеску. Аби уникнути недоліків в подальшій роботі, присутні розглянули приклади найбільш типових помилок при формуванні звітів.

    Звертаючись до присутніх Тетяна Крак наголосила: «Основа соціальної захищеності працівника – офіційне укладання трудових відносин, виплата належної суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства. Через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Це є завданням як працівників, так і роботодавців».

     Для здійснення контролю за повнотою та достовірністю відображення даних в реєстрі застрахованих осіб, усім присутнім було запропоновано реєструватися на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та скористатися такими сервісами як смс-інформування, кабінет страхувальника та ін.

background Layer 1