Пропустити навігацію

Спільна робота дає надію на результати

11122018 300x225 - Спільна робота дає надію на результати  Стан наповнення бюджету Пенсійного фонду України в області, заборгованість з платежів до Фонду, робота по погашенню боргу вкотре стали предметом обговорення на спільній нараді начальника Пенсійного фонду в області Петра Філіпчука, представників Державної фіскальної служби та управління Держпраці в області за участі заступників голови держадміністрації Світлани Мишковець та Олександра Киричука.

  Присутні обговорили шляхи подальшої співпраці у вирішенні зазначеної проблеми. Петро Філіпчук наголосив: “Органами Фонду в області активно проводиться робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості з платежів до Пенсійного фонду. Для цього у поточному році до суду подано 438 позовів про стягнення заборгованості на суму 47, 1 млн. гривень. Проте, позитивне вирішення цього питання значною мірою залежить від спільних узгоджених дій з нашими соціальними партнерами. Адже борг, в нашому розумінні, – це невиконані законні зобов’язання перед бюджетом та порушення права громадян на соціальний захист. А отже і працювати з боржниками потрібно як з порушниками закону.”

  Завдяки проведеній спільній роботі  вже досягнуто деяких позитивних результатів. Постійно збільшується темп росту  фонду оплати праці по небюджетній сфері  і складає 136,4 відсотка. Кількість застрахованих осіб (найманих працівників), у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зросла на 10,7 тис. осіб.  Надходження єдиного внеску від фізичних осіб підприємців збільшились майже вдвічі. Від погашення боргу з платежів до Фонду з початку року надійшло 5,2 млн. гривень

  Присутні розробили пропозиції щодо координації спільної роботи та вирішили обговорити результати подальших дій на наступній нараді 21 грудня 2018 року.

 

background Layer 1