Пропустити навігацію

На Волині відбулося засідання колегії

20 грудня відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду в області. У її роботі взяли участь керівники структурних підрозділів Головного управління та начальники відділів обслуговування (сервісних центрів) Фонду в області, голова Волинської обласної організації професійної спілки працівників державних установ Ольга Сабурова та виконавчий директор Волинського обласного об’єднання роботодавців Анастасій Сохацький.

На засіданні було обговорено підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в області в 2019 році й визначено основні напрями діяльності органів Фонду в наступному році. Підсумовуючи напрацювання минулого року, заступник начальника Головного управління Лариса Лучковська зазначила, що в області забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 265 330 пенсіонерам. Призначено 9025 нових пенсій цивільним пенсіонерам та 524 особам, звільненим із військової служби; перерахунки пенсій проведено 19 802 цивільним пенсіонерам й індивідуально 343 пенсіонерам силових структур та відомств. У результаті проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати на 01 грудня 2019 року становив 2571,57 грн, що на 333,57 грн, або 14,9 %, більше в порівнянні з початком року.

Розглянуто також питання інвентаризації пенсійних справ і стан виконання Закону України “Про звернення громадян” у Головному управлінні. Заступник начальника Головного управління Олег Трибощук зазначив, що всі звернення, які надходять від заявників, установ, організацій та органів влади вищого рівня, розглядаються у терміни, визначені чинним законодавством, з обов’язковим інформуванням заявників про порядок оскарження дій та рішень органів Пенсійного фонду України.

Окрім того, на засіданні обговорено здійснення комплексу заходів, спрямованих  на реорганізацію територіальних органів Фонду задля оптимізації та централізації окремих функцій.

На колегії також схвалено план роботи на 2020 рік.

 
background Layer 1