Пропустити навігацію

Молоді — про оцифрування пенсійних справ

21 січня заступник начальника Головного управління Тетяна Кошлата та працівники відділу ретроконверсії, що функціонує в смт Іваничі, провели зустріч з учнями місцевих шкіл. Молодим людям цікаво було ознайомитися з роботою відділу, адже тут використовуються сучасна техніка й новітні технології.

Тетяна Кошлата зазначила, що створення автоматизованої системи бази даних дозволить надавати послуги пенсіонерам незалежно від місця їхнього проживання. Громадяни матимуть можливість скористатися матеріалами своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі чи на віддаленому робочому місці або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

У ході спілкування з учнями пенсійники особливу увагу приділили розповідям про сервіси ПФУ — “Електронна трудова книжка”, “Пенсійний калькулятор”, призначення пенсії в “один дотик” й наголосили, що запорукою майбутнього пенсійного забезпечення кожного громадянина є легальна зайнятість та офіційна зарплата, з якої сплачуються страхові внески до Пенсійного фонду. Крім цього, присутніх ознайомили з перевагами користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду й закликали учасників зустрічі зареєструватися на ньому.

background Layer 1