Пропустити навігацію

Мобільний додаток “Пенсійний фонд” – покрокова інструкція встановлення

Screenshot 20200411 2024101 2 169x300 - Мобільний додаток "Пенсійний фонд" - покрокова інструкція встановленняIMG d94436279303c867e808728153898135 V 169x300 - Мобільний додаток "Пенсійний фонд" - покрокова інструкція встановлення

 

 

Мобільний додаток «Пенсійний фонд» забезпечує доступ пенсіонерів до даних електронної пенсійної справи, доступ усіх працюючих (застрахованих осіб) до інформації, яка міститься в електронній обліковій картці соцстрахування, відомостей про заробітну плату та інформації щодо надбаного страхового стажу, доступ до Електронного реєстру листків непрацездатності тощо.

Завантажуємо додаток «Пенсійний фонд» на смартфон або планшет з Google play (завантажити тут) .

Встановлюємо його на свій телефон.

 

 

 

 

Screenshot 20200411 200530 169x300 - Мобільний додаток "Пенсійний фонд" - покрокова інструкція встановленняВідкривши додаток, авторизуємось. Є 3 способи.

«Увійти за логіном» – для осіб, які вже зареєструвалися на порталі електронних послуг ПФУ (звертались у територіальні сервісні центри ПФУ із заявою та отримали реєстраційні коди).  У вікні, що з’явиться, вводимо свій логін та пароль до Порталу електронний послуг Пенсійного фонду України.

«Увійти за ЕЦП» – для осіб, які мають електронний цифровий підпис (ЕЦП). У вікні, що з’явиться, вказуємо свій акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), шлях до файлу з ЕЦП на смартфоні  та пароль до ЕЦП.

Зберегти свій файл з ЕЦП на смартфон можна, використавши шнур USB, Bluetooth,  електронну пошту, віртуальний диск Google та ін.

Якщо ви ще не маєте ЕЦП, зверніться в Акредитовані центри сертифікації ключів (АЦСК). Інформація щодо отримання ЕЦП може бути в Інтернеті залежно від АЦСК, яке Ви обрали.

Станом на 01.04.2020 можна  безкоштовно онлайн отримати ЕЦП лише в особистому кабінеті державного «Приватбанку». Але це можуть зробити тільки клієнти «Приватбанку» і користувачі системи онлайн-банкінгу «Приват24».

 

 Screenshot 20200411 170150 169x300 - Мобільний додаток "Пенсійний фонд" - покрокова інструкція встановленняScreenshot 20200411 170103 169x300 - Мобільний додаток "Пенсійний фонд" - покрокова інструкція встановлення«Увійти за GovID»:

за допомогою BankID – для ідентифікації особи через українські банки онлайн. Натискаєте  «НБУ», далі вибираєте банк, клієнтом якого Ви є, та проходите покрокову ідентифікацію своєї особи згідно з інструкціями Вашого банку;

за допомогою  MobileID – для абонентів Vodafone, Kyivstar, Lifecell. Для цього Вам необхідно в магазинах Vodafone, Kyivstar, Lifecell обміняти SIM-карту на нову, яка підтримує технологію Mobile ID, та активувати послугу Mobile ID (процедура реєстрації та оформлення кваліфікованого електронного підпису). Станом на 01.04.2020 можливості підключення цієї послуги в сервісних магазинах на території Волинської області немає.

 
 
 
 
Доступ до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України через мобільний додаток дає можливості:
  • подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, в тому числі за принципом “одне відвідування”, що передбачає подання документів для призначення пенсії виключно в електронному вигляді зі зверненням до сервісного центру тільки за отриманням пенсійного посвідчення;
  • подати запит для внесення змін до пенсійної справи;
  • отримати та завантажити до мобільного пристрою електронні документи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, які доступні в особистому кабінеті;
  • переглянути відомості з реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем (страхувальником) інформація про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж) та з електронної пенсійної справи;
  • одержувати та переглядати повідомлення від Пенсійного фонду України, відстежувати стан опрацювання звернень до Пенсійного фонду України.
background Layer 1