Пропустити навігацію

Власні надходження за І квартал 2020 року

Усього доходи бюджету Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області на 2020 рік визначені у сумі 8706,47 млн. грн.

У структурі доходів:

848,04 млн. грн. (9,74%) – власні доходи (з урахуванням залишку власних коштів на початок року),

4365,65 млн.грн. (50,14%) – кошти по перерозподілу для забезпечення пенсійних виплат

3492,78 млн. грн. (40,12%) – кошти Державного бюджету України.

До складу власних доходів, контроль за сплатою яких здійснюють органи Пенсійного фонду України в області в сумі 848041,5 тис. грн., входять:

 кошти від підприємств на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених особам, які працювали на роботах за списком 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України (5239,1 тис. грн.).

Розрахунки проводились з урахуванням фактичного відсотку відшкодування зазначених виплат, який склався за попередні звітні періоди (коефіцієнт платоспроможності підприємств), постанови КМУ від 24 червня 2016р№461 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах».

кошти від підприємств на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених особам, які працювали на роботах за списком 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також працівникам, зайнятим на інших посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах (16206,6тис. грн.).

Враховується фактичний відсоток відшкодування зазначених виплат, який склався за попередні звітні періоди (коефіцієнт платоспроможності підприємств), постанова КМУ від 24 червня 2016р. 461 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах».

кошти, сплачені банками за користування тимчасово вільними коштами Пенсійного фонду України, та інші власні доходи (3680,1 тис. грн.).

Розрахунки надходження коштів, сплачених банками за користування тимчасово вільними коштами здійснювались на основі динаміки надходжень цих коштів за попередні звітні періоди та розміру облікової ставки Національного банку України.

кошти на виплату пенсій іноземним пенсіонерам, які проживають на території України (3250,0тис. грн.)

Розрахунки надходжень коштів на виплату пенсій іноземним пенсіонерам, які проживають на території України, здійснюється з урахуванням динаміки видатків на забезпечення відповідних виплат за попередні звітні періоди, курсу іноземних валют до гривні, змін у пенсійному законодавстві відповідних країн тощо.

 сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб та покриття недоотриманої суми коштів від застосування розміру єдиного внеску, передбаченого частинами тринадцятою і чотирнадцятою статті 8 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (819665,7 тис.грн.)

Видатки за рахунок власних доходів

Видатки за рахунок власних доходів визначені у сумі 5592993,2тис. грн., в тому числі на:

  • пенсійне забезпечення осіб, пенсію яким призначено відповідно до Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (5214536,6тис. грн.);

  • виплату пенсій, призначених згідно з іншими законодавчими актами в частині розміру пенсії, на яку особа має право відповідно до Закону УкраїниПро загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (62552,0тис. грн.);

  • пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу в частині розміру пенсії із солідарної системи відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (146460,8тис. грн.);

  • виплату щомісячної цільової грошової допомоги на прожиття згідно із Законом України Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни” (1363,9тис.грн.);

  • пенсійне забезпечення осіб, які проживають за кордоном, та іноземних пенсіонерів (3250,0 тис. грн.);

  • розрахунковокасове обслуговування і плату за підкріплення готівкою виплати пенсії та грошової допомоги (3212,8тис. грн.) ;

  • фінансування адміністративних витрат, пов’язаних із виконанням функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України (116772,3тис. грн.)

на оплату послуг з виплати та доставки пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (44844,8тис.грн.).

 

background Layer 1