Пропустити навігацію

Обчислюємо майбутню пенсію

  Пенсійний фонд України створив сервіс, який дає змогу громадянам переглядати відомості про трудову діяльність. Для того, щоб українці змогли самі прорахувати розмір майбутньої пенсії, запроваджено електронний сервіс “Пенсійний калькулятор”, який можна знайти в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

   “Пенсійний калькулятор” дає можливість розрахувати пенсію за віком відповідно до статей 26, 27, 28, 29 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Для обчислення страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

   Для того, щоб врахувати періоди трудової діяльності та інші періоди, які впливають на розмір пенсії, користувачам надана можливість додатково ввести такі періоди в ручному режимі.

  За результатами обчислення надається сума розрахованої пенсії і формується протокол, що містить інформацію про всі складники такого обчислення: помісячний розрахунок заробітної плати і страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

   Сервіс не здійснює припущень щодо рівнів зростання середньої заробітної плати в Україні в наступні роки або рівня інфляції і дає можливість оцінити прогнозний розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку.

  Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та доступні для перегляду в будь-який час.

  Доступ до вказаного сервісу на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

background Layer 1