Пропустити навігацію

«Електронна трудова книжка»: вимоги до сканкопій паперової трудової

   Триває активна робота щодо запровадження сервісу «Електронна трудова книжка».

   Кожна застрахована особа вже зараз може переглянути свою електронну трудову книжку. Відповідний сервіс уже працює на вебпорталі ПФУ. Для цього потрібно увійти до особистого кабінету на вебпорталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

  Із записів «Електронної трудової книжки» ви дізнаєтеся детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески з 1998 року. Періоди трудової діяльності, які були записані в паперову трудову книжку, відсутні. Ці дані можна подати через сервіс «Надання скан-копій трудової книжки» розділу «Комунікації з ПФУ» на вебпорталі ПФУ застраховані особи або роботодавці.

   Є певні технічні вимоги до сканкопій трудової книжки. Під час розгляду сканкопій приділяється увага реквізитам документа (назві документа, серійному номеру, даті видачі, печаткам, підписам, ПІБ власника), тому обов`язково має бути кольорова сканкопія всіх сторінок первинного документа. Скануємо окремо кожну сторінку трудової книжки і зберігаємо її у JPG-форматі або відразу скануємо всі її сторінки та формуємо один файл у PDF-форматі. Розмір файлу або сканованої копії не може перевищувати 1 Мб.

   Якщо працівник загубив трудову книжку чи в ній відсутня якась інформація про трудовий стаж, потрібно буде надати сканкопії документів про стаж, що визначені Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженим Постановою КМУ від 12.08.93 р. № 637.

   Для надсилання заздалегідь підготовлених сканкопій трудової книжки потрібно натиснути кнопку «Додати файл» та вибрати його/їх на коп’ютері. Далі натиснути «Відправити до ПФУ» і копія вашої трудової книжки буде передана до Пенсійного фонду. Таким чином до Реєстру застрахованих осіб буде внесено та накопичено інформацію щодо стажу застрахованих осіб для автопризначення пенсії в майбутньому.

background Layer 1