Пропустити навігацію

Інформуємо про новий сервіс

Про Електронний реєстр листків непрацездатності — новий сервіс, який почав діяти в Україні, працівників Головного управління ПФУ в області інформувала на селекторній нараді начальник управління інформаційних систем і електронних реєстрів Ольга Волдинер. Фахівець, зокрема, розповіла про переваги цього сервісу та механізм його роботи.

Електронний лікарняний передбачає автоматизацію процесів та надаватиме можливість відстежити весь процес його оформлення. На основі унікальної бази відомостей про застрахованих осіб на вебпорталі Фонду було створено електронні кабінети закладів охорони здоров’я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб. Інформація через реєстр у Пенсійному фонді буде автоматично передана у Фонд соціального страхування, а також роботодавцю, який через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ побачить, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність. Отож для того, щоб мати доступ до електронних листків непрацездатності, підприємство (роботодавець) має зареєструватися на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Процес переходу на електронні листки працездатності буде поступовим, модель надалі удосконалюватиметься, але готуватися до цього потрібно завчасно.

 

background Layer 1