Пропустити навігацію

На порядку денному колегії: підсумки роботи за півріччя, обслуговування громадян та стан правової роботи

  29 липня відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області, на якому було розглянуто підсумки роботи управління за І півріччя поточного року, реалізація завдань щодо забезпечення уніфікації стандартів прийому і обслуговування громадян, а також стану організації правової роботи.

   Голова колегії Петро Філіпчук відзначив актуальність питань, винесених на розгляд колегії, через можливість оцінки результатів та врахування пропозицій у подальшій роботі.

  Про підсумки роботи за І півріччя 2020 року доповіла заступник начальника Головного управління Тетяна Кошлата. Фахівець зауважила, що виконано основне завдання – у повному обсязі забезпечено виплату пенсій жителям області. Видатки на ці потреби становили 4 млрд 636,9 млн грн і в порівнянні з відповідним періодом 2019 року зросли на 607,8 млн гривень. Призначено 3676 пенсій цивільним пенсіонерам та 234 пенсії особам, звільненим з військової служби. Середній розмір призначених пенсій цивільним пенсіонерам становить 2 729,04 грн, пенсіонерам силових структур та відомств – 5 005,96 гривні. Надходження коштів, які адмініструють органи Пенсійного фонду, склало 17,23 млн грн, що становить 131,3 % доведених показників.

   Особливу увагу в роботі було приділено заходам, спрямованим на вдосконалення організації обслуговування громадян, підвищення якості надання послуг, розвитку дистанційних форм обслуговування. Зокрема, новою послугою “Автоматичне призначення пенсії” через вебпортал електронних послуг без звернення до органів Пенсійного фонду скористалось 11 осіб.

  Чинником, який позитивно характеризує якість позовної роботи зі стягнення боргів, є 100-відсоткове задоволення судами розглянутих у цьому році позовів. У результаті проведеної претензійно-позовної роботи з початку року до бюджету Пенсійного фонду України надійшло понад п’ять мільйонів гривень.

background Layer 1