Пропустити навігацію

Інформація щодо показників роботи з питань запобігання та виявлення корупції за ІІ квартал 2020 року

  На виконання плану роботи з питань запобігання правопорушенням, пов’язаним з корупцією, а також іншим порушенням вимог антикорупційного законодавства, в органах Пенсійного фонду України у Волинській області у ІI кварталі 2020 року проведено відповідну роботу, зокрема: на проведених 22 семінарах, нарадах та лекціях серед держслужбовців та за участю керівників територіальних управлінь, їхніх заступників зверталася увага присутніх на:

порядок подання електронних декларацій державними службовцями та їхню відповідальність за порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”;

порядок застосування розділу VIII Закону України “Про запобігання корупції”, а саме: “Викривачі корупції. Процедури роботи із повідомленнями та порядок здійснення перевірки за повідомленням викривача”.

  Перевірено 584 е-декларації працівників (працюючих), 20 е-декларацій працівників (звільнених у 2019 році), з яких не подало щорічні декларації 4 працівники, з яких 3 звільнені, 1 працівник перебуває в декретній відпустці. За цим фактом у передбачені законодавством терміни направлено до Національного агенства з питань запобігання корупції повідомлення. Окрім цього, за І півріччя 2020 року було звільнено 23 працівники Фонду, е-декларації яких перевірено у передбачені законом терміни. Порушень не виявлено. Усього в II кварталі 2020 року перевірено 627 е-декларацій.

   За звітний період у головне управлінні Фонду в області на електронну адресу надійшла одна скарга з приводу порушення вимог антикорупційного законодавства. Однак у скарзі були порушені питання щодо зарахування страхового стажу, а тому розгляд скарги не проводився, оскільки порушень вимог антикорупційного законодавства не виявлено. Скаржнику у встановленому законом порядку надано відповідь.

  Фахівці органів Фонду в області опублікували та оприлюднили 11 статей, роз’яснень, коментарів, виступів з питань антикорупційного законодавства. Зокрема для інформування громадськості на інформаційній сторінці головного управління Фонду у Волинській області розміщено інформації щодо показників роботи з питань запобігання та виявлення корупції головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області та інформації щодо реалізації заходів, спрямованих на виявлення, усунення та мінімізацію корупційних ризиків, запобігання корупційним та пов’язаним із корупцією правопорушенням, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів в органах Пенсійного фонду України у Волинській області.

background Layer 1