Пропустити навігацію

Журналістам розповіли про можливості та переваги електронних сервісів ПФУ

Сьогодні Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час онлайн пресконференції в місті Києві презентував “Електронні послуги Пенсійного фонду України”. У заході взяв участь і начальник Головного управління ПФУ у Волинській області Петро Філіпчук. Основною темою спілкування з журналістами стали електронні сервіси Фонду — “Електронна трудова книжка”, “Автоматичне призначення пенсії”, мобільний застосунок “Пенсійний фонд”, ”Пенсійний калькулятор”.

Євгеній Капінус докладно розповів про кожен із нових сервісів на вебпорталі Фонду, акцентувавши, зокрема, на тому, що “найкращий сервіс – це той, який надається так, що людина бачить лише його результат”. Тож нині Пенсійний фонд прагне створити всі умови, аби громадяни максимально швидко і легко могли вирішити свої питання, які стосуються пенсії, і за можливості – дистанційно.
ДОВІДКОВО. Волинь, як інші регіони, активно долучилася до популяризації електронних пенсійних послуг. До підсистеми “Звернення” уже надійшло 1548 сканкопій трудових книжок щодо 1159 застрахованих осіб, з них 98,78 % електронних трудових книжок уже актуалізовані. Триває робота із застрахованими особами щодо подання анкети-заяви на автопризначення пенсії через кабінет на вебпорталі Фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису кандидата. Усього надійшло 384 заяви для автопризначення. 327 звернень передано для опрацювання, з них сформовано 311 пенсійних справ, які вже спрямовані на виплату. Зазначимо, що волиняни активно користуються цією послугою, про що свідчить, зокрема, й те, що по Україні Волинь входить у сімку найактивніших поряд із Донецькою, Дніпропетровською, Одеською, Вінницькою областями та містом Києвом.
background Layer 1