Пропустити навігацію

Пенсійники взяли участь у круглому столі з шахтарями-інвалідами

        4 грудня головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 1 Оксана Павлей взяла участь у круглому столі на тему “Взаємодія Волинського обласного відокремленого підрозділу СШІУ з органами місцевого самоврядування, підрозділами, що опікуються інвалідами”, який організовувала громадська організація “Спілка шахтарів-інвалідів праці Волині”. Захід відбувся в актовому залі санаторію “Лісова пісня”.

      Йшлося здебільшого про права інвалідів, потерпілих на виробництві, адже ці люди заслуговують на справжній захист їхніх соціальних та економічних прав, оздоровчі, спортивні заходи та медичну реабілітацію.

     На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Волинській області перебуває 4 908 осіб, яким призначено пенсію на пільгових умовах відповідно до Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці”, по інвалідності — 55 осіб. Оксана Павлей розповіла учасникам заходу про особливості призначення пенсій шахтарям, зокрема про умови і порядок призначення, який залежить не лише від заробітку й стажу роботи, а й від того, є шахтар інвалідом чи ні, про перерахунок пенсій цій категорій працівників та ін. Фахівець також відповіла на запитання присутніх.

background Layer 1