Пропустити навігацію

Питання пенсійного забезпечення завжди на часі

 
   Тема пенсійного забезпечення українських громадян була і залишається актуальною. Її часто піднімають на шпальтах газет і в ефірі радіо та телебачення. Обговорювали цю тему і вчора в передачі “На часі: Гість” у прямому ефірі телекомпанії “Аверс”.
   У програмі взяв участь начальник управління з питань виплати пенсій Віктор Кривчук. Основні питання обговорення стосувалися пенсійних справ, обрахування трудового стажу, залежності розміру пенсії від оплати праці та стажу.
  Фахівець наголосив, що з 2019 року практикується призначення пенсій на базі електронної пенсійної справи, тому кожен пенсіонер, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України і створивши там особистий кабінет, може ознайомитися зі своєю пенсійною справою, простежити за перерахунками пенсії й, окрім того, отримати ряд необхідних довідок. Особи непенсійного віку мають можливість переглянути на порталі свій страховий стаж, а також скористатися послугою “Пенсійний калькулятор”, щоб приблизно розрахувати розмір майбутньої пенсії.
   Упродовж передачі Віктор Кривчук відповів на дзвінки телеглядачів, запитання яких переважно стосувалися пенсійного забезпечення та пенсійного законодавства.
Відео можна переглянути тут:
background Layer 1