Пропустити навігацію

Питання про стягнення боргів до Пенсійного фонду обговорювали з державними виконавцями

10 лютого Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) провело спільну оперативну нараду за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду в області Петра Філіпчука. На нараді було розглянуто питання, що стосуються примусового виконання рішень, зокрема й тих, стороною у яких виступають органи Пенсійного фонду.

У своєму виступі Петро Філіпчук зазначив, що загальна сума заборгованості з платежів до Фонду в області за 2020 рік зросла, що відбулося через невиконання окремими суб’єктами господарювання вимог Закону щодо відшкодування витрат Пенсійному фонду на виплату пільгових пенсій, призначених працівникам цих же підприємств, установ та організацій. Найбільша частка боргів припадає на державні вугільні підприємства області. Стан виконання рішень про стягнення боргів до Пенсійного фонду органами ДВС в області свідчить про ще недостатнє використання всіх важелів впливу до боржників, наявність невикористаних резервів.

Було запропоновано продовжити багаторічну практику проведення спільних перевірок, затвердити план таких дій та визначити склад робочих груп зі сторони Пенсійного фонду та зі сторони органів Державної виконавчої служби.

background Layer 1